نوشته شده توسط : مارال

بنابر این گزارش، جو کلین در روزنامه تایمز می‌نویسد: «جدال بر سر انتخاب هیگل ربطی به صلاحیت او برای تصدی پست وزارت دفاع ایالات متحده ندارد؛ مسئله به اسرائیل و ایران مربوط می‌شود. این نزاعی است که اوباما در سال‌های آینده درگیر آن خواهد بود – با چاک هیگل یا بدون او.»

 

به اعتقاد ناظران، مسئله‌ اصلی به جریان افتادن چرخش مورد نظر اوباما در سیاست خارجی آمریکا و خداحافظی با سیاست‌های نومحافظه‌کار دولت جورج بوش است. به نوشته‌ اشپیگل این سیاست‌ها در جهت نفی "جنگ‌های پیشگیرانه" و "توهم استقرار دموکراسی از طریق دخالت نظامی" قرار دارند.

 

باراک اوباما در دیدار چند روز پیش خود با حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان "هدف مرکزی" حضور نظامیان آمریکا در این کشور را متلاشی کردن شبکه تروریستی القاعده عنوان کرد. برخلاف دوران جورج بوش، مدتهاست که سخنی از "کمک به استقرار دموکراسی" در افغانستان به عنوان یکی از هدف‌های اصلی حضور نظامی در این کشور در میان نیست.

 

دولت باراک اوباما تمایل دارد تا جایی که ممکن باشد از دخالت نظامی مستقیم در کشورهای خارجی پرهیز کند. کاهش بودجه‌ دفاعی، تقسیم کار در سطح جهانی و واگذاری حل برخی از مناقشه‌ها به متحدان غرب در منطقه از جمله محورهای سیاست خارجی اوباما به شمار می‌رود.

 

جنگ سایبری، عملیات محدود گروه‌های ویژه‌ کماندویی و استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، تاکتیک‌های جدید آمریکا برای مقابله با گروه‌های تروریستی و کشورهای حامی تروریسم بوده که در سال‌های اخیر گاه با موفقیت و هزینه‌ای به مراتب کمتر از لشکرکشی‌هایی چون اشغال عراق به اجرا درآمده است.

 

به اعتقاد تحلیلگران، پیشنهاد چاک هیگل برای تصدی پست وزارت دفاع جزیی از چرخش در سیاست خارجی آمریکا تلقی می‌شود و به همین دلیل به تحریک نومحافظه‌کاران منجر شده است. روزنامه نیویورک تایمز موضع‌گیری اخیر نظریه‌پردازان نومحافظه‌کار علیه هیگل را "بازگشت دراماتیک" این جناح به صحنه‌ افکار عمومی توصیف کرده است.

 

اشپیگل آنلاین می‌نویسد در مخالفت با نامزدی چاک هیگل صدای حامیان جنگ عراق که مدتی خاموش شده بود بار دیگر به گوش می‌رسد. یکی از این افراد بیل کریستول، پایه‌گذار هفته‌نامه‌ "استاندارد" است که از نظریه‌پردازان و مشاوران ارشد دولت بوش بوده و هماهنگ‌کننده‌ حمله به هیگل خوانده می‌شود.

 

کریستول که هنوز از اشغال عراق دفاع می‌کند، معتقد است آمریکا باید همچنان به عملیات نظامی در کشورهای دیگر از جمله در ایران اقدام کند: «کسی هست که خیال کند ایران مجهز به بمب اتم قابل کنترل خواهد بود؟»

 

چاک هیگل که خود در جنگ ویتنام شرکت داشته، از سیاستمدارانی است که معتقدند ایالات متحده باید حضور نظامی خود در دیگر کشورها را کاهش دهد و برای حل مشکلات بین‌المللی به گزینه‌های دیگر بیشتر بها دهد. وزیر دفاع پیشنهادی اوباما به دشمنی با اسرائیل و "نرمش" در برابر ایران متهم شده است. او در گفتگویی با روزنامه "لینکلن ژورنال استار" این اتهام‌ها را رد کرد.

 

معرفی هیگل در اسرائیل نیز با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده است. برخی از رسانه‌های نزدیک به بنیامین نتانیاهو نامزدی هیگل را "خبری بد" ارزیابی کرده‌اند و برخی دیگر شناخت او از منطقه و قدرت تحلیلگری‌ وی را ستوده‌اند. چاک هیگل در میان نمایندگان دموکرات نیز مخالفانی دارد. با این همه باراک اوباما ظاهرا اطمینان دارد که گنگره‌ آمریکا به وزیر پیشنهادی او رای اعتماد خواهد داد




:: موضوعات مرتبط: سیاسی , ,
:: برچسب‌ها: وزیری که نیامده , خبرساز شده است " ,
:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 دی 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: