نوشته شده توسط : مارال

پیش تر علیرضا دایمی با تشریح جدیدترین وضعیت دشت‌های ممنوعه در کشور که امکان برداشت آب از آنها به لحاظ استفاده بی رویه وجود ندارد، تاکید کرده بود در حال حاضر از ۶۰۹ دشت کشور، ۲۴۰ دشت ممنوعه شناخته شده است.

سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو تاکید کرد: وقتی می گوییم ممنوعه یعنی دشت‌هایی هستند که ظرفیت برداشت آب از آنها یا به اتمام رسیده و یا در وضعیت نامناسبی قرار ندارند.
دایمی با اعلام اینکه هم اکنون بیشتر این دشت‌ها در مناطق کویری کشور قرار دارند که در آنها مصرف آب بالا است، ادامه داد: به صورت کلی، این دشت‌ها در استان‌های خراسان شمالی، جنوبی و رضوی، یزد، کرمان، سمنان، تهران و قم قرار دارند.

وی با اشاره به استان‌هایی که دارای منابع مناسب آبی هستند، افزود: استان‌های پرآب در حال حاضر استان‌های غربی کشور هستند که می توان به کهکیلویه و بویراحمد اشاره کرد.

این مقام مسئول در وزارت نیرو تاکید کرد: همچنین بخشی از استان‌های شمال کشور مانند گیلان، گلستان و مازندران و تا حدودی نیز خراسان شمالی دارای منابع آب مناسب هستند.
براساس این گزارش، در سال ۸۹ مجلس وزارت نیرو را مکلف کرد تا در راستای صیانت از سفره های آب زیرزمینی نسبت به شناسایی چاه‌های غیرمجاز و صدور پروانه بهره برداری اقدام کند.

همچنین مقرر شد تا در مدت پنج سال این وزارتخانه اقدامات مربوط به برقدار کردن چاه های آب کشاورزی را انجام دهد. طی سال گذشته برخی اقدامات در این باره انجام شده است، با این حال برداشت‌های غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی باعث فرونشست برخی دشت‌ها از جمله در یکی دو منطقه استان تهران شده است.

در سال‌های اخیر طرح تغذیه مصنوعی دشت‌ها و سفره های آب زیرزمینی به منظور تعادل بخشی به منابع موجود در دشت‌ها نیز انجام شده است. با این حال، بهترین و موثرترین راه برای صیانت از منابع آب زیرزمینی و استفاده درست از آن، استفاده مناسب و در چارچوب‌های استاندارد، همچنین جلوگیری از برداشت های غیرمجاز است.

مقامات وزارت نیرو معتقدند احداث تاسیسات، ایجاد خطوط انتقال آب های سطحی به دشت‌های ممنوعه و انتقال برداشت‌ها از آبهای زیرزمینی به آب‌های سطحی و تلفیق آبرسانی از طریق استفاده از آب‌های سطحی و دشت ها؛ از جمله راهکارهایی است که برای حفاظت از دشت‌های ممنوعه می توان بکار گرفت.اولین فرونشست دشت در کبوتر آهنگ همدان طی ۱۲ سال گذشته ایجاد شد. با این حال ادامه این روند در سایر دشت ها نیز باعث شد تا از کمتر از ۵۰ دشت کشور از وضعیت مناسب و تعادلی به لحاظ ذخیره آب برخوردار باشند و مابقی در شرایط نامناسب قرار گیرند.

بنابراین در چنین شرایطی واردات آب به کشور در جهت تامین نیاز بخش خانگی و کشاورزی به یکی از دغدغه های اساسی مسوولا بدل شده که در صورت اختصاص بودجه به این بخش به زودی ایران به واردکننده آب بدل خواهد شد.




:: موضوعات مرتبط: گوناگون , ,
:: برچسب‌ها: ایران"جهان"اقتصاد ,
:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 5 بهمن 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: